Haaste: Kuvataan Pyhäjärven kulttuuriympäristöjä mukaan #suojelentätä-kuvakilpailuun

Minkä kulttuuriympäristökohteen toivoisit säilyvän Pyhäjärvellä? Ympäristöministeriön kesäkuussa käynnistämän #suojelentätä-kampanjan avulla voi tuoda esiin itselle rakkaita kohteita kotiseudultaan.

8. elokuuta saakka on aikaa osallistua kampanjaan Instagramissa julkaisemalla kuva itselle tärkeästä kohteesta. Kun lisäät tekstiin #suojelentätä, osallistut valokuvaukseen liittyvien palkintojen arvontaan. #suojelentätä -tekstin myös valokuvaan, esimerkiksi kyltillä tai muulla kekseliäällä tavalla sisällyttäneet, palkitaan erikseen. Kuvatekstissä voi kertoa kohteesta ja paikkatiedot lisäämällä voi helpottaa kohteen löytämistä, jos muut ovat kiinnostuneita siihen tutustumaan. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä sinulta toimia kohteen viralliseen suojelemiseen eikä sido sinua sellaiseen.

Kampanjan tavoitteena on, että jokainen huomaisi itselleen tärkeät lähiympäristönsä aarteet, joiden toivoisi säilyvän jatkossakin. Kampanjan kautta etsitään ja jaetaan kulttuuriympäristömme helmiä, jotka ansaitsevat huomiota.

Kulttuuriympäristöllä tarkoitetaan kaikkea ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyttä ympäristöä. Kulttuuriympäristöksi käsitetään usein vain turistinähtävyydet ja historialliset rakennukset, mutta myös arkiset ympäristöt, esimerkiksi skeittipuistot, viheralueet, modernit rakennukset, perinteikkäät maalaismaisemat latoineen ja maatiloineen tai vilkas kaupunkimaisema ovat yhtä lailla kulttuuriympäristöjä. Tärkeää ja aina jollekin merkityksellistä kulttuuriympäristöä löytyy yhtä lailla Helsingin kantakaupungista kuin Inarin tuntureilta.