Täydenkuun Tanssit käynnistyy tänään

Täydenkuun Tansseilla on tänä vuonna tavallista kansainvälisempi esiintyjäkaarti. Ohjelmistossa on seitsemän ulkomaista ja kahdeksan kotimaista teosta. Esiintyjävieraita saapuu kolmestatoista eri maasta. Festivaali kestää keskiviikosta sunnuntaihin.

Kotimaista ja ulkomaista nykytanssia esittävä festivaali starttaa keskiviikkona viideltä Makasiinitorilla – avajaisten merkeissä. Avajaisiin on vapaa pääsy. Iltatorin ohjelmaa voi saapua seuraamaan jo neljältä, jolloin nähdään Pyhäsalmen Tanssi ry:n Tanssiopisto Uusikuun esityksiä. Torivuorossa on tällä kertaa Pyhäsalmen Tanssi ry:n lisäksi Hiidenkylän kyläyhdistys.

Monipuolista festivaaliohjelmaa on tarjolla viitenä päivänä. Suurin osa esityksistä toteutetaan Keskuskoululla ja Jäähallilla eli Inmet Areenalla. Esityksiä nähdään myös muun muassa Makasiinitorilla, VPK:n teatterilla ja sunnuntain viimeinen esitys Ylivieskan Akustiikassa.Tänä vuonna festivaali järjestää ensimmäisen kerran Open stage -tapahtuman nuorille, 16 vuotta täyttäneille tanssin opiskelijoille ja harrastajille. Perjantaina järjestetään myös Täydenkuun yöristeily, yhtä aikaa kuunpimennyksen kanssa.

Festivaalin kurssitarjonta on monipuolinen. Kursseja on sekä ensikertalaisille ja harrastajille että ammattilaisille. Tuotoksiin pääsee kurkistamaan sunnuntaina Inmet-areenalla Ervi Sirénin ja Filbert Tolongon työpajanäytteiden muodossa.

Vuorossa on jo 27. Täydenkuun Tanssit -festivaali Pyhäjärvellä. Tapahtuman järjestää Pyhäsalmen Tanssi ry. Taiteellisena johtajana toimii Alpo Aaltokoski.

Kuva: Burkinafasolaisen koreografi Sibiry Konatén teos Saviruukku / Clay Pot esitetään keskuskoululla torstai-iltana. Esitys käsittelee nykytanssin ja perinteisen afrikkalaisen tanssin keinoin oman paikan löytämistä juuria menettämättä. Kuvan on ottanut Antero Karjalainen.