Mielipide: Kesähelle ajatuksia!

Vilkkaan nettikeskustelun ja tviittausten siivittämänä seuraavia ajatuksia. Urho Kekkonen oli aikoinaan huolissaan kysymällä: Onko maallamme malttia vaurastua?

Minä voisin kysyä samoin: Onko Pyhäjärvellä malttia pitää kuntamme kilpailukykyisenä ja kehittyä itsenäisenä kaupunkina? Onko meillä varaa tuhlata virka- ja luottamushenkilöiden voimavaroja henkilöpolitiikkaan ja valistuskampanjointiin? Mitä tämä pyhäjärvinen ainainen virheiden etsiminen ja valittaminen on vaikuttanut työntekijöidemme ja luottamushenkilöidemme viihtyvyyteen kunnassamme. Löytyykö tästä syitä pysyvien lääkärien ja johtavien virkamiesten saamisen vaikeuteen? Samoin mykyinen kaupunginjohtaja sanoo nyt miettivänsä syntynyttä tilannetta ja onko vielä motivaatiota jatkaa nykyistä vt. kaupunginjohtajan pestiä! Nyt kun olemme saaneet kaupungin johtoon aktiivisen kehittäjän, eikö meillä tavallisilla kuntalaisilla olisi jo aika antaa täysi tuki ja työskentelyrauha niin luottamushenkilöille kuin virkamiehillekin omien virkatehtävien hoitoon, eikä järjestää turhaa pilkun viilaamista? Sote ja maakuntahallinnon uudistus on tulossa ja siihen tarvitsemme parhaat mahdolliset voimat neuvottelemaan pyhäjärvisten edun mukainen tulos. Valtioneuvos Virolainen sanoi aikoinaan hävittyään vaalin: kansa on puhunut, pulinat pois. Tämän jälkeen hän toimi menestyksekkäästi koko Suomen edun mukaisesti. Eikö meidänkin jo olisi aika toimia omalla paikallamme Pyhäjärven ja Pyhäjärvisten edun mukaisesti ja jättää toisten mahdollisten ”pikku” virheiden jahtaaminen.

Presidentti Risto Ryti uhrautui aikanaan maamme puolesta säilyttäen toiminnallaan maamme itsenäisyyden, mutta joutui siitä sitten kärsimään henkilökohtaisen rangaistuksen vankilatuomiolla. Mielestäni Pyhäjärvellä sakkotuomion saaneet hallituksen jäsenet syntyneessä tilanteessa pelastivat kaupungin toiminnan jatkumisen mahdollisimman hyvänä ja joutuivat siitä kantamaan henkilökohtaisen vastuun.

Luottamushenkilöiden tulisi aina pystyä toimimaan tehtävässään Pyhäjärven kaupungin edun mukaisesti. Meidän kuntalaisten tehtävä on tukea ja innostaa heitä parhaaseen mahdolliseen tulokseen, eikä etsiä valittamismahdollisuuksia. Tulos arvioidaan sitten neljän vuoden välein pidettävissä kuntavaaleissa.

Kalevi Lehtomäki
Entinen valtuutettu