Mielipide: Parveiltiin!

Kihu-termihän on peräsin Rajakarjalasta ja on tarkoittanut mehiläisten parveilua. Kun pesään on  syntynyt uusi naaras, joka on siinä yhteiskunnassa kuningattaren asemassa ja on lähtenyt tekemään uutta pesää, niin on mukaan lähtenyt parvi työläismehiläisiä. Muinoin on niitä haettu talteen ja niin on tullut mehiläishoitoa hunajan tuottoon.

En tiedä kuka sen lienee täällä ottanut käyttöön käsittääkseni lähinnä vitsimielessä, mutta tuli se käyttöön idean selvittyä. Korhosen Matti sitten laati asiaa kuvaavan merkin, jossa mehiläiset ovat ympyrän sisällä nokat yhdessä.

Se on kerääntymistä yhdessä asioiden kimppuun ja omien ideoiden tuomista esille. Sitten on asiaan tullut muun muassa PPP eli tunnustus jollekin henkilölle ja myös yrittäjälle, joka on sitten paikkakunnan hyväksi tehtyä työtä. Kumpikaan ei mielestäni mennyt vääriin saajiin.

Mutta olisin mielenkiinnolla esittämässä myös vaikkapa yhteiskunnallisiin asioihin puuttumista suoraan suista korviin. Se voisi tietysti tapahtua vaikka tuolla torilla kovaääniseen, mutta taitaa olla utopiaa. Luulen, että sinne uskaltautuisi vain porukoiden pomoilta luvan saaneita. Ja jos tällaiseen mentäisiin, niin olisi etukäteen tuotava esiin jokin yksityiskohtainen aihe käsiteltäväksi. Tietysti voisi olla lyhyt alustus, mutta tulisi olla lupa ja toive toisenlaistenkin mielipiteiden esittämiseen. Luulen että se vasta varsinaista parveilua olisi.

Edellä mainittu idea on ilman korvauksia käytettävänä, joten siitä vain.

Rainer Kyyrönen