Mielipide: Huomionosoitus

Joensuussa tapahtui karmaiseva puukotus ravintolassa. Tällaisia tapauksia on yhä useammin uutisoitu uutisissa. Nykyisin useat ihmiset kantavat teräaseita mukanaan, kun liikkuvat kaduilla ja huvittelukeskuksissa. Pelko ja epävarmuus heijastuu tällaisesta käytöksestä. Ei uskalleta liikkua ilman aseita, kun itse pelätään ja pelko johtuu omasta käytöksestä. Ei osata enää kommunikoida, kun tulee erimielisyyksiä vaan heti turvaudutaan aseisiin. Jatkuva eläminen vain somemaailmassa on luonut sukupolven joka pystyy kommunikoimaan vain netissä jos sielläkään. Ravintoloiden vahtimestarit ovat nykyajan parhaita ihmistuntijoita ja rohkeita ammattilaisia. Heitä pitäisi, ihmisten jotka hakevat syitä näihin ongelmiin, kuunnella. Monesti ihmiset unohtavat vahtimestareiden merkityksen ravintolaillan aikana. He ovat suojelemassa kansalaisia silloin, kun tavallinen ihminen haluaa rauhassa viettää ystäviensä kanssa tai yksin iltaa. Pieni huomionosoitus pois lähtiessä oli ennen aina itsestään selvyys. Lieneekö nykyisin tyystin unohtunut?

Mauri Moilanen

Oulu