Kihusilla kehuttiin ja kiiteltiin

Nuorisoseuran Viihdelaulajat ja Haaveileva Hanuri, laulamassa Raija Savolainen ja Raija Miettinen, haitaria soittaa Ari Kulju.
Nuorisoseuran Viihdelaulajat ja Haaveileva Hanuri, laulamassa Hannu Lamminaho ja Taisto Mäntynen.
Nuorisoseuran lasten ryhmä Kirput esitti lontoolaisen venetanssin.

Kihusten teemana oli tänä vuonna 120 vuotta täyttävä Pyhäjärven Nuorisoseura. Yleisö saikin nauttia Nuorisoseuran toteuttamasta ohjelmasta. Leena Sarkkinen muisteli Nuorisoseuran historiaa. Nuorisoseuran lasten ryhmä Kirput esitti tanssia ja Nuorisoseuran Viihdelaulajat ja Haaveileva Hanuri vastasi musisoinnista.

Vuoden 2018 PPP on Jari Tenhunen.

Seuraavaksi päästiin palkitsemisten pariin. Vuoden 2018 Positiivisesti Poikkeavaksi Persoonaksi nimettiin Jari Tenhunen. Valinnan tehnyt kaupunginhallitus kertoo Jarin olevan kunniaksi taksimiehille ja -naisille. Perusteluina oli muun muassa kaikkien asiakkaiden, erityisesti vammaisten huomioiminen ja työn tekeminen sydämellä. Jari sai kiitosta myös siitä, että on nuorille jääkiekkoilijoille hyvä esimerkki toisten kohtelusta, rehtiydestä ja organisointikyvystä.

Vuoden 2018 Kesäpyhäkkääksi valittiin pariskunta, Silja ja Seppo Hänninen.

Kesäpyhäkkääksi kihutoimikunta oli valinnut Silja ja Seppo Hännisen, joiden vakituinen asunto on Jyväskylässä. Ystävällisinä ja avuliaina loma-asukkaina tunnetut Hänniset ovat viihtyneet kesäisin ja yhä enemmän myös talvisin Pyhäjärvellä vuosien ajan.
– Silja laski juuri, että olemme viettäneet Pyhäjärvellä 174 päivää vuodesta, eli melkein puolet, Seppo kertoi.
Pyhäjärvelle pariskuntaa houkuttavat ihmiset, ystävät, puhdas luonto ja puhdas ilma.

Vuoden nuori 2018 on Siru Leskelä.

Vuoden nuori 2018 -tittelin sai positiivinen ja toiset huomioon ottava nuori, Siru Leskelä. Perusteluina oli muun muassa aktiivisuus harrastustoiminnassa lapsesta saakka. Siru toimii nykyisin myös ohjaajana. Siru on ollut myös mukana kehittämässä ja päättämässä nuorten asioita. Hän viestittää omalla esimerkillään lapsille ja nuorille positiivista elämänasennetta.

Hyvän tuulen yrittäjäksi Pyhäjärven Yrittäjät ry valitsi tänä vuonna Pyhäjärven Apteekin.

Pyhäjärven yrittäjäyhdistys nimitti vuoden 2018 Hyvän Tuulen Yrittäjäksi Pyhäjärven Apteekin.
– Tällä palkinnolla haluamme huomioida yrittäjää ja yritystä, jossa käydessä kokee saavansa hyvää palvelua ja palvelua tuotetaan aina iloisella mielellä, Virpi Jaatinen sanoi.

Pyhäjärven Laivaristeilyt Oy sai Vuoden 2018 positiivinen hanke -erityismaininnan. Toimitusjohtaja Ari Huttunen esittelee kunniakirjaa laivan kannella.

Yrittäjäyhdistys jakoi myös positiivisen hankkeen erityismaininnan, jonka sai Pyhäjärven Laivaristeilyt Oy:n laivahanke.
– Tämä on kotiseutuhenkinen hanke, jolla toivomme teille kesäksi iloa. Me yrittäjät olemme tehneet tämmöisen työn ja te autatte sitä pysymään pystyssä. Kiitoksia teille – tulevasta, Ari Huttunen sanoi.