Torkkolantien kerrostalo harjakorkeudessa

Viime viikon torstaina juhlittiin Rillankivi Oy:n Torkkolantielle rakennuttaman kerrostalon harjannostajaisia.

– Kyseessä on Kiinteistö Oy Rillankiven historian suurin hanke. Kysyntää asunnoista on ollut paljon ja korkeita rakennuksia pyritään saamaan keskustaan enemmänkin. Teille tämä on arkista työtä, mutta kuntalaisille se on merkki siitä, että täällä tapahtuu ja tulevaisuudenusko on vahva, kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi sanaili rakennustyömiehille ja rakennustyömaan kutsuvieraille hernekeittotarjoilun päätteeksi Hotelli Pyhäsalmessa viime torstaina.

Kiviniemi kertoi, että rakennustyöt ovat sujuneet tavoitellussa aikataulussa, eikä ole mitään syytä epäillä, etteikö lopputulos olisi sellainen mihin asiakkaat ja rahoittajat ovat tyytyväisiä.

Vesa Somero hankkeessa pääurakoitsijana toimivasta Rakennusliike Somerosta kertoi, että normaaliluminen viime talvi auttoi heitä pysymään aikataulussa. Runkovaihe saatiin päätökseen talvella. Katto valmistui harjakorkeuteen viime viikolla ja ikkunoita asennetaan tällä viikolla. Myös ulkovaippaa on alettu laittaa säältä suojaan.

Somero kiitteli työssä ahkeroineita rakennusalan ammattilaisia, joiden ansiosta työt ovat sujuneet ripeästi.

– Rillankiven projekti on ollut alueella merkittävä työllistäjä, sen kautta on alueella työllistynyt suoraan ja välillisesti yhteensä jopa 120–170 työntekijää tilausten, suunnittelun, projektihenkilöiden, tavarantoimittajien ja erilaisten ali- ja sivu-urakoitsijoiden kautta.

Myös Rillankivi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mauri Parttimaa, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Tikanmäki ja Suomenselän Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Suhonen kiittelivät kilvan mallikkaasti edennyttä projektia.

Suomenselän Osuuspankki omistaa Torkkolantien tontin, johon nousevasta talosta se vuokraa alakerran toimitilat Rillankiveltä. Osuuspankin nykyinen toimitila tullaan purkamaan ja sen paikalle tullaan rakentamaan omistuspohjaisia kerrostaloasuntoja, mikäli kysyntää rakennushankkeelle löytyy riittävästi.

 

Mirka Kauranen