Mielipide: Mistä tämä johtuu?

Mikähän meitä suomalaisia vaivaa, kun mies vaatimattomista oloista omalla keksimisellään ja toimillaan tulee miljonääriksi, mikä on monen muunkin suomalaisen unelma?

Kun monituhatpäinen joukko valitsee hänen oman puolueensa johtajaksi, puolueen joka toimillaan hallituksessa järjestää työpaikat yli 90000 työttömälle niin häntä haukutaan ja nimitellään?

Kun ammattiyhdistyspomot jotka eivät itse ole koskaan menettäneet edes lakkoaikana senttiäkään palkastaan, kuten tavallinen työntekijä ja nostattaneet työntekijän palkkoja juuri sen verran kuin työttömyysturvamaku on eli käteen ei jää yhtään enempää, joissakin tapauksissa jopa vähemmän, ja sitten heidän kymmenien tuhansien kuukasipalkkansa parhaassa, vai sanoisiko tässä tapauksessa pahimmassa, tapauksessa nostetaan jopa 210%, heitä ylistetään ja kehutaan? Mistä tämä johtuu? Kateudesta? Tietämättömyydestä? Tyhmyydestä? Suomalaisuudesta?

Mauri Moilanen

Oulu