Kansanmusiikin juhlaa jo kymmenettä kertaa

Kansanmusiikkitapahtuma Soitelleen suveen tarjosi viime viikonloppuna musiikkia ympäri Pyhäjärveä. 10-vuotista taivaltaan juhlistava tapahtumassa nähtiin tänäkin vuonna lukuisia esiintyjiä, kuten Hiijjen Pelimannit ja Luunappi.

 

Tämän kesän Soitellen suveen -musiikkitapahtuma käynnistettiin Emolahdessa avajaistilaisuudessa perjantaina.

– Avajaisissa kuullaan kansanmusiikkia, mutta myös perinteisempää iskelmää ja rautalankamusiikkia, kertoi pelimanni Esko Holappa perjantaina.

– Meillä on seitsemän eri kokoonpanoa, jotka tarjoavat erittäin tasokasta musiikkia.

Rauno Happo sai kunnian avata tilaisuuden Vesa Hyvösen säestämänä. Happo esitti omaa musiikkiaan, mutta tulkintansa saivat myös tutummat tekstit, kuten Eino Leinon Elegia Raunon omana sovituksena.

Pyhäjärven kaupungin yhteisöasiamies Eeva Vaskilampi toi kaupungin terveiset kansanmusiikin ystäville.

– Kymmenen vuoden ajan tapahtuma on ilahduttanut pyhäjärvisiä kuin kesäasukkaitakin. Tapahtumapaikat ovat vaihdelleet vuosien varrella, mutta yhteistä tapahtumille on ollut vahva yhteistyön henki ja avoimuus, kiitteli Vaskilampi muistuttaen Soitellen suveen -tapahtuman merkittävyydestä Pyhäjärven kesässä.

– Kiitos Hiijjen Pelimanneille, jotka ovat suunnitelleet hienon tapahtuman josta huokuu lämpö ja rakkaus Pyhäjärveä, musiikkia ja erityisesti pelimannimusiikkia kohtaan. Tapahtumaa tehdään suurella sydämellä. Toivottavasti saamme nauttia tapahtumasta vähintään seuraavatkin kymmenen vuotta.

 

Joonas Kärkkäinen