Mielipide: Once upon a time!

Mirri Valkoisella on upea valkoinen turkki, kruununa musta tupsu hännänpäässä, josta hän oli ylpeä. Mirri Valkoinen oli työssä isossa kollisairaalassa, jossa hoidettiin orpoja kissanpoikasia, joita oli vedetty hännästä ja kiusattu ja jotkut oli hylätty kadulle.

Mirri Valkoisella oli tapana tulla kissapastorin mökille lomalle ja niin tapahtui viime kesänäkin.

Parin päivän päästä pastori huomasi, että häntä heilui siihen malliin, että jotain oli mielessä. Kurnauksis miau miau, sanoi Mirri Valkoinen, joka tarkoittaa, että tahtoo reissuun – ei kun kattiautoon ja tien päälle!

Ajettiin Heinävedelle, kun hän halusi käydä luostarissa. Tietysti torille ja muikkuja ostamaan, sitten kyselemään, että missä se luostari on ja selvisi, että sinne on 40 kilometriä matkaa.

Mirri Valkoinen oli varannut majatalosta huoneen, mutta paikalliset kissat pitivät niin kovaa meteliä hiiriä ajaessaan, että Mirri Valkoinen hermostui ja otti kattipuhelimen ja soitti luostariin ja varasi huoneen. Siellä oli todella rauhallista, ainoastaan kellot soivat, kun ne kutsuivat kissamunkkeja kirkkoon.

Siellä pihalla tuli vastaan arvokkaan näköinen musta kissa, jonka nimi oli Niksu ja hän oli luostariekumeeni, jolla oli kaulassa riipuksessa iso risti.

Mirri Valkoinen niiata niksautti kohteliaasti ja pyyteli anteeksi, kun hänellä on valkoinen turkki, vaikka täällä kaikilla kissamunkeilla on musta turkki.

Ekumeeni Niksu teki oikealla etutassullaan ristinmerkin ja sanoi, että älä murehdi. Ei kissojen taivaassa katsota turkin väriä. Kissa-Pietari tosin saattaa väännellä viiksiään ja katsoa pitkin nenänvarttaan, jos olet tappanut pikkulintuja.

Niksu kertoi tietävänsä, että kissojen taivaassa kissaenkeleillä  valkoinen turkki ja musta tupsu hännänpäässä ovat sama asia kuin sädekehä enkelin pään päällä. Sitten Niksu jatkoi matkaansa häntä ylväästi heiluen ja Mirri Valkoinen kehräsi onnellisena ja teki päätöksen, ettei ikinä jahtaa lintuja.

Siellä oli viinituvassa konsertti, jossa neljä venäläistä poikakissaa naukui neliäänisesti. Mökille palattuamme kävimme verkoilla ja paistoimme makoisia ahvenia. Mirri Valkoinen kehräsi onnellisena ja näki unta, kun hän oli kissojen rippikoulussa ja sai palkinnon, kun osasi naukua sen kissojen mielilaulun: kissakullat riemuitkaa, kaikki kermat lotkikaa!

Maybe true, maybe not!

Paavo Kulju