Mielipide: Lisää kehuja

Täytyy ensin kehua tuota Paavo Kuljun sanan käyttöä. Jos noista tarpeista ei synny satuja, niin sitten ei mistään. Oma tuotantotapani: katson ensin yöllä viidenkympin unen ja kirjoitan vasta sitten. Faktat ovat asia erikseen – ne eivät pala tulessakaan. Kuten savolaisella, vastuu jää sitten kuulijalle, tässä tapauksessa lukijalle.

Olipa sinulla tuuria, kun meni vain kuulo. Minulta meni näkö oikeasta silmästä, kun kävelin aamulla porstuan ovenpieltä päin. Kolmen päivän päästä jouduin neurolle. Muut viat olivat parantuneet. Diagnoosina aivoinfarkti. Olen käynyt läpi jo kaksi mielisairaalaa, tosin aidan toisella puolella, joten tiedän, miten vaikeaa on erottaa hoitaja potilaasta. On se hyvä, että aina epäillään sitä yläpäätä. Olisi varmaan katastrofi, jos epäiltäisiin alapäätä? Ainakin näin 80 vuoden iässä. Hölkyn kölkyn!

Kalle Junttila