Metsäpalo Pyhäjärvellä

Päivitetty 27.5. kello 23.30.

Pyhäjärvellä syttyi sunnuntai-iltana metsäpalo. Ensimmäinen savuhavainto tehtiin kansalaisen ilmoittamana järven toiselta puolelta, Emolahden leirintäalueen rannasta. Tulessa oli pelastuslaitoksen saapuessa paikalle noin hehtaari kuivaa kangasmaastoa. Kohde on Suezintien varrella, Pyhäjärven eteläosassa.

Palopaikalta on matkaa lähimmälle tielle noin 400 metriä. Sammutusvettä otetaan pelastuslaitoksen käyttöön luonnonvesilähteestä läheiseltä sillalta. Palo alue on tällä hetkellä noin 1,5 hehtaaria ja paloalueen metsäpohja on tuhoutunut. Paloa on sammuttamassa neljä sammutusautoa, kolme säiliöautoa, mönkijä ja noin 30 henkilöä. Mukana tehtävässä on ollut myös päivystävä palomestari.Tilanteen alussa pelastuslaitoksen apuna oli metsäpalolentokone, joka kuvasi paloaluetta ja opasti pelastuslaitosta paikalle.

Tällä hetkellä palo-alue on rajattu ja palo ei pääse enää leviämään. Alkuvaiheessa oli vaarana palon leviäminen metsään johtuen erittäin kuivasta maastosta ja kohtalaisesta tuulesta. Palon sammutus jatkuu yön ajan. Jälkivartiointiin arvioidaan päästävän aamulla.

Paikalla on tehty päivän aikana metsäpohjan äestystä. Metsä-äkeellä eli metsätraktoriin kytketyillä muokkauslautasilla paljastetaan kivennäismaata enintään 10 cm syvyydeltä lähes yhtäjaksoisena vakona. Palon syttymissyyksi arvioidaan koneesta lähtenyttä kipinää.