Mielipide: Ajatelmia

Turisti kysyi Lapinlahdella, mihin tämä tie oikein vie. Savolaisukko vastasi, että ”Tuo oikkee kaista viep Kuopijoon ja vasen viep Iisalameen”. Turisti kysyi, että entä jos minä ajan keskikaistaa, niin ukko sanoi että ”Se viep hautuumaalle”.

Paavo kirjoitti Pyhäjärven Sanomissa, että keltainen viiva tiessä ärsyttää painamaan kaasupolkimen pohjaan ja ohittamaan. Minä ehdottaisin että pahimpiin mutkiin voisi laittaa mainoksen: Meillä haudataan niin halvalla, ettei kannata elääkään.

Nyt kun taas vaalit lähestyvät, niin poliitikot miettivät, miten hurmata äänestäjät. Antaisin neuvon eräälle puolueen puheenjohtajalle: Julkaise aivan henkilökohtainen vihje, miten avioliitossa petetään puolisoa puoluesihteerin kanssa, että vaimo ei huomaakaan. Tämä toisi suuren äänivyöryn ja pääministerin paikka olisi varma.

Meillä tuo politikointi on vähän rauhoittunut, kun pahimmat änkyrät jäivät aidan väärälle puolen. Saatiin uusia fiksuja edustajia. Päättäkää oman järjen mukaan ilman painostusta.

”Kevät toi kevät toi muurarin” ja niin edelleen.

Kaarlo Nivala