Liikuntaviikonloppu ylitti odotukset

– Odotukset ovat korkealla.
– Vatsalihakset kipeiksi!
Salin reunalla ohjelman alkua odottelevat luottivat siihen, että odotukset täyttyvät ja keskivartalolihaksia päästään koettelemaan.
Vahva keskivartalo -treenituokio oli osa viime viikonloppuna Keskuskoululla järjestettyä liikuntaviikonloppua ’Paluu juurille – Markku Saarinen’.
Päiväjärjestyksessä oli molempina päivinä Pyhäjärvellä lapsuutensa ja nuoruutensa viettäneen Markku Saarisen luento ja treenituokio sekä liikuntatoimen Marko Pehkosen treenituokio.

Marko sanoo, että tapahtumanjärjestäjän näkökulmasta viikonloppu ylitti odotukset. Hänen mukaansa Pyhäjärvi on virkeä pitäjä, jossa on paljon liikuntaryhmiä. Siksi kysyntää tapahtumalle ajateltiin olevan.
Kaksipäiväiseen kokonaisuuteen kuului luentoja ja treenituokioita, jotka sopivat niin nuorille, työikäisille kuin ikäihmisillekin.
Suosio kuitenkin yllätti. Marko arvelee lauantain kävijämääräksi noin 70 ja sunnuntain noin 90 ihmistä. Suurin osa oli paikkakuntalaisia. Moni sellainenkin, joka sanoi etukäteen pääsevänsä vain lauantaina, olikin järjestänyt menonsa uudelleen ja ilmaantui paikalle myös sunnuntaina.
Markon yllätti iloisesti se, että myös nuoria oli lähtenyt koulussa pidetyn esittelyn innostamana kuuntelemaan luentoa. Hyvän vastaanoton hän arvelee olevan pitkälti sen ansiota, että Markku tunnetaan laajalti urheilusaavutuksistaan ja hänellä on rautainen kokemus liikunta-alalta.

Parasta viikonlopussa oli ehdottomasti se, että Markun juuret ovat Pyhäjärvellä, Marko lisää. Tämä toi erityisen tunnelatauksen tapahtumaan.
– Vähän jo haikealta tuntuu, mutta todennäköisesti tämä ei tule jäämään tähän, Marko pohti jo tulevaa sunnuntain ohjelman loppupuolella.
Markku on positiivisesta vastaanotosta silminnähden ilahtunut. Hänkin aloittaa sanomalla odotusten ylittyneen aivan täysin. Hän oli toivonut, että tapahtumalla olisi annettavaa ihmisille paitsi fyysisesti, myös psyykkisesti.
Markku toteaa tavoitteeksi sen, ettei jäätäisi pintaraapaisun tasolle pyyhkimään vain pölyjä ja kiillottamaan pintaa. Kiillotetun pinnan päältä ei hänen mukaansa koskaan saada pysyviä muutoksia aikaan.
– Kun ihmisen sisintä liikutetaan, niin silloin yleensä alkaa muutos, ja sillä hetkellä tehty päätös alkaa toteutua.
Muutos ei koskaan ala itsestään, vaan se alkaa aina syvältä omasta itsestä, Markku tuumii.
Markulle viikonlopusta jäi sellainen kuva, että osallistujia onnistuttiin puhuttelemaan. Hänen mukaansa nimetty tapahtuma ja ihmisten kehut liikuttivat puolestaan myös häntä. Markku korostaa olevansa hyvin kiitollinen, että sai olla paikalla.
– Nyt on hyvä mieli lähteä ajelemaan Turkua kohti. Vanhat ystävätkään eivät olleet unohtaneet minua.

Elina Vanha-aho