Mies riehui moottorisahan kanssa baarissa

Lauantaina 31.3. klo 17.15 hätäkeskus sai ilmoituksen Pyhäjärveltä, jossa kerrottiin että paikalliseen baariin oli yrittänyt tunkeutua agressiivinen mieshenkilö moottorisahan kanssa. Samassa yhteydessä mieshenkilö oli ilmoituksen mukaan vahingoittanut pihalla ollutta henkilöautoa.

Tapahtumapaikalle lähetettiin useita poliisipartioita.

Hetken päästä selvisi, että moottorisahamies oli poistunut paikalta mustalla pakettiautolla. Poliisipartio tavoitti auton Nelostiellä. Partion havaittuaan auto kiihdytti pakoon. Jossain vaiheessa poliisipartio menetti näköyhteyden pakenevaan autoon. Hetken päästä auto löydettiin Ollinniementieltä ulosajettuna. Paikalle kiiruhtaneet poliisipartiot löysivät miehen läheiseltä mökkialueelta. Miehen hallussa oli moottorisaha. Poliisipartiot puhuttivat ja käskyttivät agressiivisesti käyttäytynyttä mieshenkilöä ja pyysivät miestä luopumaan moottorisahasta. Mies oli luopunut sahastaan, mutta oli jatkanut edelleen agressiivista käyttäytymistään. Poliisi suoritti kiinnioton, jonka yhteydessä jouduttiin käyttämään etälamautinta. Mies kuljetettiin kiinniotetuksi Ylivieskan poliisiasemalle.

Poliisi tutkii tapausta vahingontekona, törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena sekä törkeän pahoinpitelyn yrityksena.