Mielipide: Mietteitä nykymenosta

Meillä on tuossa Matkahuollossa sellainen viisasten pöytä, jossa pannaan asiat kuntoon!

Tuli tuossa mieleeni tämä piinaviikko, johon kaikki pahat teot keskittyivät ennen vanhaan. Uskottiin, että pahuus menestyi sinä aikana, kun maailman vapahtaja nukkui haudassa ison kiven takana, eikä ihmisiä suojellut kukaan noitien ilkitöiltä.  Sieltä se pahuus hiipi tännekin Pohjolan perukoille. Noita-akat, trullit ja kaikenlaiset pihkanokat ovat kulkeneet tekemässä vahinkoa ihmisille ja varsinkin kotieläimille.

Sitten tämä Helsingin Kyöpelinvuorella reuhaava pahanilkisten trullien joukko huomasi markkinaraon ja päätti, ettei tällaista ammattia kuin pienviljelijä tarvita, ja siihen loppui kilpailu, eihän yksityisten noita-akkojen kannata ruveta kilpailemaan, kun ei ole edes mitä leikata. Nyt on poikien kanssa päätetty, että yritetään elvyttää tämä hieno perinne!

Destialle ei myöskään pitäisi myydä keltaista maalia, koska se on joillekin autoilijoille kuin punainen vaate härälle. Jos on mukava mutka ja keltainen viiva niin siinä on ihan pakko päästä ohi. Kaksi keltaista viivaa on papukaijamerkin arvoinen.

Yleinen huolenaihe tuntuu myös olevan, ettei ihmiset halua ehdokkaaksi vaaleihin, siihen sisältyy sellainen vaara, että pitää määrätä ehdokkaiksi ihan viattomia ihmisiä.

EU:n alkuajoilta muistelen, että jos suomalaiset eivät tiedä, onko mämmi perinneruokaa, niin tehdään siitä direktiivi samoin kuin mansikan koosta ja kurkun mutkasta.

Tekisi mieli sanoa rumasti, kun ajattelee niitä kouluja ja päiväkoteja, jotka muutaman vuoden jälkeen homehtuvat ja mätänevät, mutta en uskalla. Minä se syytteeseen joutuisin, eivätkä ne koulutetut poropeukalot.

Ollaan poikien kanssa puhuttu, että eikö voisi Helenan hiihtojen vastapainoksi järjestää yöjuoksu, jossa toimitsijat EU:n direktiivien mukaan tarkastaisivat, että kaikki tulevat aamuksi kotiin.

Tekisi vielä mieli sanoa tuosta kielenkäytöstä televisiossa. Kuinkahan monta V:tä tämäkin Emman voittaja kiitospuheessaan päästi. Mistähän lapset oppii?

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Paavo Kulju