Muista ottaa vuoronumero!

Pyhäjärven sairaalan aulassa on nyt muutaman viikon ajan ollut laite, josta saa vuoronumeron ajanvarausta tai ilmoittautumista varten.

– Asiakkaat ovat suhtautuneet muutokseen hyvin, kun ovat hoksanneet, ettei enää tarvitse seistä oven takana ja miettiä kenen vuoro on seuraavaksi. Vuoroaan voi odottaa rauhassa tuolilla istuen, palvelusihteeri Elina Aulakoski kertoo.

Jos joku tulee luukulle vahingossa ilman vuoronumeroa, uudesta toimintatavasta annetaan ohjausta. Jos jonossa on väkeä, asiakasta neuvotaan ottamaan vuoronumero.

– Vuoronumerojärjestelmä on hyvä myös siksi, että välissä pystyy palvelemaan rauhassa myös puhelinasiakkaita, Elina toteaa.

Se että oven taakse ei kerry jonoa, parantaa myös asiakkaan yksityisyyttä asioita hoitaessa.

Vuoronumeroautomaatissa on erilliset napit ilmoittautumista ja ajanvarausta varten.

– Ei kannata säikähtää, jos tulee suuri numero. Vuoronumerot alkavat ilmoittautumiseen ykkösestä ja ajanvaraukseen 200:sta. Ilmoittautumaan tullaan silloin kun on aika varattuna esimerkiksi lääkärille tai sairaanhoitajan vastaanotolle. Laboratorioon ei tarvitse ilmoittautua ja kiireelliset päivystysasiakkaat voivat ilmoittautua suoraan päivystysluukulle, Elina opastaa.

Jaana Salo