Mielipide: Kaikki eivät ole kasvissyöjiä

Verkkouutisten mukaan Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki järkyttyi, kun näki kanahaukan syövän variksen valtioneuvoston katolla. Hän oli uutisen mukaan vielä iltapäivällä pois tolaltaan. Sinnemäki ei luultavasti tiennyt, että eläimet syövät toisia eläimiä. Kaikki eivät ole kasvissyöjiä.

Kehä kolmosen pohjoispuolella ei ole luultavasti yhtään lastakaan, joka ei olisi tiennyt, että kanahaukka syö pienempiä lintuja. Jopa sen nimi viittaa siihen. Sinnemäki oli vielä varmistanut tietonsa ennen kuin oli varma mikä lintu oli kyseessä, täällä sen olisi tiennyt ala-asteen oppilaskin.

Olisikohan hän selvinnyt ilman ammattilaisen apua, jos olisi nähnyt suden raatelevan naapurin koiran? Olisiko hänen ajatuksensa suden liiallisesta suojelusta muuttunut? Kyllä pääkaupungin luonto on sitten monivivahteista. Pikaista paranemista vaan apulaispormestarille.

Mauri Moilanen

Oulu