Posti töpeksi taas – päivitetty 15.3.

Toimituksen jääkaapin oveen ilmaantui taannoin hauskoja magneetteja. Taiteilija Pekka Suomäen Postin logoa parodioiva ”POIS Sujuvampi arki” -pinssi on jälleen kerran niin osuva. Posti hukkasi lehdet – taas.

Viimeksi posti kadotti lehdet toissaviikolla. Tällä kertaa postista ei olla vielä edes saatu tietoa, minne Pyhäjärvelle tarkoitetut lehdet ovat joutuneet. Toiveena on että ne jaetaan huomenna, mikäli posti hukkaamansa lehdet jostain löytää.

Aamulla taajamaan jaettavat, varhaisjakelun piiriin kuuluvat lehdet, tulevat eri toimituksella. Ne on pystytty toimittamaan normaaliin aikaan. Jakeluhäiriö koskee lähinnä Pyhäjärven haja-asutusalueita.

Tilanne on hankala lukijoiden ja ilmoittajien kannalta. Pahoittelemme tilannetta, mutta Pyhäjärven Sanomissa emme pysty postin jakeluongelmille mitään tekemään. Tilannetta helpottaaksemme, laitoimme tämän päivän lehden ilmaiseksi jakoon Lehtiluukku.fi -palveluun.

Päivitys 15.3.:

Postista on ilmoitettu, että kadonneet lehdet ovat löytyneet ja asiakkaiden pitäisi saada ne tämän päivän aikana.

Postista saimme tänään tiedon myös toissaviikkoisen jakeluhäiriön syystä. Se johtui postin rahtikuljetuksia alihankintana hoitavan yrityksen kuljettajan virheestä. Lehdet olivat jääneet vahingossa autosta purkamatta siellä missä piti, eivätkä ne sen vuoksi ehtineet mukaan keskiviikon postinjakeluun.
Tämänkertaisen jakeluhäiriön syytä meille ei ole vielä kerrottu eikä myöskään sen laajuutta. Ilmeisesti jakeluhäiriö koskee myös Pyhäjärven lähikuntia.

Jakeluhäiriöt kuormittavat meitä toimituksessa paljon. Tämän tilanteen tiimoilta toimitukseen on tullut yli kolmekymmentä yhteydenottoa. Jotkut ihmiset ovat päätyneet jakeluongelmien vuoksi sellaiseen ratkaisuun, että ovat peruneet lehtitilauksensa. Ikävää, että muiden toiminnasta johtuvat ongelmat aiheuttavat lehdelle vahinkoa. On tärkeää muistaa, että myöskään paikallisessa postissa ei asialle ole ollut mitään tehtävissä kummallakaan kerralla. Postinjakaja ei voi jakaa lehtiä, jotka eivät ole jaettavaksi saapuneet.