Viisi luottamushenkilöä pidättäytyy

Kaikki viisi virka-aseman väärinkäytöstä syytettyä pyhäjärveläistä luottamushenkilöä pidättäytyvät luottamustehtävistään oikeudenkäynnin ajaksi. He antoivat Pyhäjärven kaupunginhallitukselle kuntalain mukaiset selityksensä määräaikaan eli maanantaihin 5.3. mennessä.

Käräjäoikeudessa ensi viikolla käsittelyyn tulevassa jutussa ovat syytettyinä virka-aseman väärinkäyttämisestä nykyiset luottamushenkilöt Marita Kärkkäinen-Rytkönen, Jorma Leskinen, Paavo Leskinen, Taimi Piippo ja Jukka Tikanmäki.

Kärkkäinen-Rytkönen, Paavo Leskinen, Piippo ja Tikanmäki ilmoittivat, että pidättäytyvät luottamustehtävistä oikeudenkäynnin ajaksi maaliskuun alusta lähtien. Jo aiemmin selityksensä jättänyt  Jorma Leskinen ilmoitti lisäselityksessään luopuvansa luottamustoimistaan oikeudenkäynnin ajaksi.

Käräjäjuttu liittyy entisen kaupunginjohtaja Tita Rinnevaaran paluuseen Pyhäjärvellä vuonna 2013. Syytetyt kuuluivat tuolloin kaupunginhallitukseen.