Mielipide: Lihantuottajien elinkeinoa vaikeutetaan

Eläinsuojelulaki on juuri lausuntokierroksella, mutta siihen ollaan vaatimassa vieläkin tiukempia pykäliä koskien erityisesti tuotantoeläinten veden saantia.

Kotimainen lihantuottaja – niin naudanlihan kuin sianlihan ja siipikarjan tuottajakin – hoitavat kyllä tuotantoeläimensä korkealla tasolla. On kyse tuottajan elinkeinosta ja mitä paremmin hän eläimensä hoitaa, sitä suuremman tulon hän tekee.

Jos lakia kiristetään liikaa ja vaikeutetaan tuottajan elinkeinoa tavalla jossa hän joutuu kaiken uudistuksen maksumieheksi, siirtyy lihan tuotanto maihin missä eläimen saama kohtelu ei ole lähelläkään suomalaista tasoa.

Lihan syönti ei lopu tämänkään lakimuutoksen jälkeen. On vain toivottava, että tuotanto pysyy Suomessa missä tuottaja pitää eläimistä jo nyt hyvää huolta.

Mauri Moilanen
Oulu