4H-yrityksessä ei menetä mitään

Yhdeksännellä luokalla opiskelevalla Pietari Linnalla, 15, on oma 4H-yritys. Se kantaa nimeä Puuhalinna. Yrityksen myyntiartikkeli on Tärppi-vaaput. Yritys on ollut pystyssä keväästä 2017 alkaen.

Pietari perusti yrityksensä, koska hänellä oli jo aiempaa kokemusta kalastustarvikkeiden tekemisestä. Vaappujen värkkäilystä syntyi lopulta yritysidea.

– Oma yritys oli minulle oikeastaan ainoa vaihtoehto, koska en ole ainakaan kuullut, että kukaan nuori olisi missään isommassa uistimia valmistavassa yrityksessä töissä, Pietari tuumii.

Pietarin mielestä oman 4H-yrityksen perustaminen ei ollut kovinkaan monimutkainen prosessi. Hän sanookin yllättyneensä paperitöiden vähyydestä.

– 4H:n kanssa tehtiin kaikki yrityksen perustamista koskevat paperit. Ei siinä juuri muita paperitöitä ole, paitsi tietysti kaikki kirjanpidot sekä vuoden lopussa tehtävä toimintakertomus, nuori yrittäjä luettelee.

Pietari haluaisi sanoa 4H-yritystä harkitseville nuorille, että jos on hyvä yritysidea, kannattaa vain rohkeasti kokeilla.

– Ei siinä mitään menetä! Alussa yrityksen toiminta saattaa olla vähän hitaampaa, mutta kun ihmiset saavat ideasta kiinni, alkaa homma toimia jouhevammin, Pietari naurahtaa.

Pauliina Estola