Tulipalo Sahanhampaassa

Sahanhampaan asuinhuoneiston keittiössä Oikotiellä syttyi tänään keskiviikkona puolen päivän aikaan tulipalo. Tehtävään hälytettiin pelastusjoukkue Jokilaaksojen pelastuslaitokselta vahvennettuna pelastusyksiköllä Pohjois-Savon pelastuslaitokselta. Paikalle saapuivat päivystävä palomestari ja kolme pelastusyksikköä vahvennettuna säiliöyksiköillä, puomitikasyksiköllä ja raivausyksiköllä.

Tulipalo oli syttynyt kaksikerroksisen pienkerrostalon ensimmäisen kerroksen huoneiston keittiössä. Savua levisi huoneistosta myös rappukäytävään ja muihin asuntoihin. Asukkaat olivat poistuneet huoneistoista ennen pelastuslaitoksen paikalle saapumista.

Pelastuslaitos suoritti tehokkaan sammutushyökkäyksen palavaan asuntoon sammuttaen alkupalon, varmisti viereiset ja yläpuoliset tilat sekä savutuuletti rakennuksen.

Tulipalossa ei syntynyt henkilövahinkoja. Palavassa huoneistossa ollut kissa menehtyi. Keittiö kärsi palovahinkoja ja huoneiston muut tilat nokivahinkoja. Rappukäytävän muut huoneistot kärsivät savuvahinkoja.

Palo sai alkunsa keittiön rasvakeittimessä palamaan syttyneestä rasvasta. Tästä palo levisi keittiön irtaimistoon. Palo ei ehtinyt leviä muualle rakennuksessa.

 

Uutinen päivitetty 24.1.2018 klo 14. Tietoja täydennetty.