Postin lajittelu Pyhäjärvellä lakkaa

Postin lajittelu Pyhäjärvellä lakkaa tämän viikon lopussa. Posti lajitellaan jatkossa Haapajärvellä.

Ensi viikon alusta alkaen pyhäjärvisten postit lajitellaan Haapajärvellä. Siirto on osa isompaa kokonaisuutta, jossa Posti pyrkii keskittämään palveluitaan.

– Postin kulkuun asia ei sinällään vaikuta muuten kuin että jakeluaikatauluihin voi tulla muutoksia, Kainuu—Jokilaakson jakelupäällikkö Tuomas Kauppila Postista kertoo.

Muutos ei vaikuta myöskään Postin työntekijöiden määrään. Työn määrä Pyhäjärvellä vähenee, mutta vapaaehtoisuuteen perustuen osa työntekijöistä siirtyy Haapajärvelle. Sieltä päiväposti tuodaan aamupäivän aikana Pyhäjärvelle ja jaetaan asiakkaille noin kello 10.30 alkaen, tavoitteena on saada postit jaetuksi iltakuuteen mennessä.

Pakettipostia jaetaan jo aamuyhdeksästä alkaen. Päiväpostit ja paketit vaativat jakelupisteen täälläkin, joten ainakin toistaiseksi Postilla on käytössään entiset tilat Palotiellä. Kauppila myöntää, että jatkossa he hakevat käyttöönsä pienempiä tiloja.

Posti perustelee lajittelupisteen siirtoa kustannussäästöjen hakemisella. Mistä säästöjä saadaan?

– Pitkällä tähtäimellä juuri tiloista, polttoaineista ja palkkakustannuksista siinä mielessä, että ihmiset ovat töissä oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa, Kauppila sanoo.

Jakeluaikatauluihin voi tulla muutoksia, sillä reitit vähenevät nykyisestä kahdeksasta viiteen. Niistä kaksi aloitetaan jo Haapajärven puolelta. Mikäli reittisuunnitelmat eivät vaikuta onnistuneilta, niitä voidaan vielä rukata.

Mirka Kauranen