Mielipide: Susienmetsästyskausi käyttöön

Sudet tulevat yhä lähemmäksi asutusta ja pelottomammiksi ihmistä kohtaan. Venäjän toimet niin armeijan kuin asutuksen kasvussa itärajan tuntumassa ajavat suden lännemmäksi ja Suomen rajojen sisäpuolelle.

Kuusamossa jänisjahdissa ollut metsästäjä törmäsi suteen, kun susi hyökkäsi ajokoiran päälle. Kysellään ohjeistuksia tällaiseen tapaukseen jatkossa. Kyllä pitää yksiselitteisesti olla lupa ampua susi. Ajokoira jolla on vahva saalistusvietti mutta olematon puolustusvietti, ei mahda mitään sudelle jolla on yksi kovimmista saalistusvieteistä.

Susia alkaa olla jo niin paljon ja lähellä asutuksia, että olisi jo paikallaan päivittää metsästyslakia siihen suuntaan, että lyhytkestoinen sudenmetsästyskausi olisi paikallaan Suomessa. Kaatokiintiöt olisivat tiheyden mukaan. Susi oppisi taas pelkäämään ihmistä ja hakeutuisi luonnolliseen reviiri- ja kasvuympäristöön.

Mauri Moilanen, Oulu