Sukkakisan voittajat ratkesivat

Pyhäjärven Sanomien järjestämään Suureen Sukkakisaan osallistui 16 sukkaparia ja yksi lehdensäilytyssukka. Suuren Sukkakisan aiheena oli Pyhäjärven Sanomat, jota kilpailijat saivat toteuttaa oman näkemyksensä mukaan.

Lukijoiden suosikki ratkaistiin kaksivaiheisella äänestyksellä. Sukkia sai äänestää oman mieltymyksensä mukaan. Ääniä annettiin niin hienojen värien, idean, kuin käsialankin perusteella. Moni äänestäjä kiinnitti huomiota erityisesti sukan kantapäässä käytettyyn tekniikkaan. Alkukarsinta järjestettiin Pyhäjärven Sanomien joulunavauksessa. Kävijät saivat äänestää sukkapareja, joista kuusi parasta ylsi finaaliin. Alkukarsinnassa äänensä antoi 63 äänestäjää. Sukkaäänet nollautuivat tässä vaiheessa. Finaalissa sukkia sai äänestää toimistolla marraskuun lopusta joulukuun puoliväliin. Viimeinen tilaisuus äänestää oli Keskuskoulun joulumyyjäisissä. Äänestäjiä oli yhteensä huikeat 224 ja finaalisukkien kisa oli tiukka. Lukijoiden suosikiksi ylsi sukka, jonka äänestysnumero finaalissa oli kolmonen. Sen neuloi Sirpa Pasanen. Pinkissä sukassa on tekstinä lehden lempinimi Pyhäkäs ja kuvituksena sydämet sekä lehden palstoja. Alkukarsinnassa ja finaalissa äänestäneiden kesken arvottiin tuotekassi. Sen voitti Riitta Huhtala.

Pyhäjärven Sanomien toimitus valitsi suosikikseen Anna-Liisa Kamulan neulomat sukat, joissa on valkoisella pohjalla teksti ”Pyhäjärven Sanomia vuodesta 1955” ja menneinä vuosina lehden tunnuksen yhteydessä välillä näyttäytynyt sulka.

Molemmat kisan voittajat, eli sekä lukijoiden suosikkisukan, että toimituksen suosikkisukan neulojat palkitaan Novitan tuotepalkinnoilla ja suklaalla. Voittajilla on myös etuoikeus valmistaa sukkia lehdelle korvausta vastaan. Pyhäjärven Sanomat tulee hyödyntämään molempia sukkakisassa menestyneitä sukkia omana liikelahjanaan. Muut kilpailuun osallistuneet sukat lahjoitetaan kotihoidon kautta yksinäisille.

Mirka Kauranen
Jaana Salo