Mielipide: Ruotasen koulun lakkauttaminen järjetöntä

Ihmetykseni Pyhäjärven päättäjien aikomuksista lopettaa Ruotasen koulu! Uskomatonta ja jopa järjetöntä.

Nykyään rakennetut koulut kautta Suomenmaan järkiään ovat olleet homekouluja. Sen sijaan kaikki vanhemmat koulut, kuten Ruotasen koulukin, ovat siltä osin hyviä ja turvallisia kouluja. Toki pieniä korjaustarpeita on kaikissa vanhoissa kouluissa ja joskus vähän isompiakin.

Itse aloitin Ruotasen koululla vuonna 1953 ja kävin kaikki seitsemän luokkaa siellä. Nyt vuosikymmenien päästä joitakin vuosia sitten kävin koululla ja juttelin myös opettajan kanssa. Hänenkin mielestään koulu on kelvollinen.

Täällä etelässä Lohjalla on rakennettu uusia kouluja ja päiväkoteja ja jo vuoden parin päästä oppilaat ovat joutuneet evakkoon. Näitä tapauksia on ympäri Suomen. Eli nyt stoppi vanhojen koulujen lopettamisille!

Naapurikunnassa Raaseporissa tehtiin valtuustossa päätös ja peruttiin kaikkien kolmen koulun lakkautuspäätökset! Siinä mallia joka puolelle Suomea.

Myös niihin laskelmiin, joita esitetään uuden isomman koulun ”halpuudesta”, pitää suhtautua suurella varauksella!

Toivottavasti Ruotasen koulua korjaillaan ja opetusta jatketaan. Nykyään ei niin hyviä kouluja osata rakentaakaan, että niissä voisi opettaa vuosikymmeniä!

Terveisiä lapsuuden maisemiin ja etenkin Ruotasille.

Toivottelee

Veikko Lopanus