Mielipide: Onnea Yrittäjät!

Yrittäjän päivää vietetään perinteisesti 5.9. Päivää on juhlistettu jo 20 vuoden ajan ja se on nykyään merkittynä myös almanakkaan ja kalenteriin. Olemme kaikki jollain tavalla yhteydessä yrittäjyyteen; osa meistä on yrittäjiä, osa yritysten työntekijöitä ja kaikki olemme joskus käyttäneet yritysten palveluja.

Yrittäjyys on merkittävää koko yhteiskunnan kannalta. Erityisesti sillä on kuitenkin merkitystä tällaisilla pienemmillä maaseutupaikkakunnilla. Meille ei ole tarjollakaan niin paljon yhteiskunnan tuottamia palveluja, vaan moni asia on yritysten toiminnan varassa. Meillä ei ole suuria valtakunnallisia tai maailmanlaajuisia yrityksiä tarjoamassa tuotteitaan, mutta pienet yritykset tuottavat meille vastaavia palveluja.

Pienet yrittäjät ja yritykset ottavat suuret riskit, että saamme kaikkia päivittäisiin tarpeisiimme, vaate-, vapaa-ajan- ja virkistäytymiseen liittyviä palveluja paikkakunnallamme. Suuri riski liittyy siihen, että ostovoimaa paikkakunnallamme on huomattavasti vähemmän kuin isoissa kaupungeissa. Tämän vuoksi on tärkeää kaikkien huomata, kuinka merkittäviä yritykset paikkakunnallamme ovat ja juhlistaa yrittäjien työtä käyttämällä heidän palvelujaan. Tämä on paras huomionosoitus meille yrittäjille teiltä kaikilta.

Yrittäjyys on meille kaikille vaihtoehto myös työllistää itsemme. Tulevina vuosina kolmasosalla yrityksissä on sukupolvenvaihdos edessä. Yrityksiä syntyy näillä näkymin vähemmän kuin entisiä poistuu ja nuoria yrittäjiä tarvitaan kipeästi. Pyhäjärvellä on syntynyt uusia yrityksiä mahtavasti. Verkostoitumalla ja yhteistyötä eri tavoin tekemällä menestymme jokainen. Aloitamme 14. päivä jälleen yrittäjien yhteiset tapaamiset aamupalan merkeissä. Nähdään siellä!

Onnea ja menestystä kaikille Pyhäjärvisille yrittäjille! Ennen kaikkea haluan onnitella nuoria yrittäjiä, joita on mm. yläasteella ja lukiossa!

Virpi Jaatinen, puheenjohtaja