Mielipide: Unohtakaa ihonväri

Turun oletettu terroriteko oli tosi surullinen ja raukkamainen teko. Kohteeksi valikoitui naisia ehkä tekijän nuoren iän ja fyysisen heikkouden takia.

Haavoittuneet miehet olivat auttamassa ja pysäyttämässä tekijää. Tekijä oli pohjoisafrikkalainen Marokon kansalainen ja vuosi sitten tullut Suomeen.

Tällaiset mieleltään kieroutuneet eivät tule toimeen edes pakolaiskeskuksissa olevien ihmisten kanssa ja heidän iskunsa aiheuttavat suuttumusta kantaväestössä ja se juuri on terroristijärjestön tarkoitus.

Enemmän kuin meitä eurooppalaisia he vihaavat heiltä karkuun päässeitä pakolaisia ja juuri se on terrorin tarkoitus. Luoda pelkoa kohdemaassa ja aiheuttaa sekasortoa pakolaisten keskuudessa.

Turun tilanteessa oli kuvaavaa erään silminnäkijän lausunto, jossa hän kertoi suomalaisten vain ottaneen kuvia ja videoita ja ulkomaalaisten ruvenneen heti auttamaan. Juuri tällaisessa tilanteessa yksi miesauttaja loukkaantui. Tämä kuvaa meidän suomalaisten asennetta muita kohtaan. Se on juuri sitä vanhaa sanontaa että: ”Kukaan ei tehnyt mitään, itse näin vierestä”.

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kansalaiset pitää laittaa eritystarkkailuun ja unohtaa ihonväri. Rasistit haukkuvat nyt väärään suuntaan.

Mauri Moilanen

Oulu