Mielipide: Kalevan kisoista

Kalevan Kisat on suomen yleisurheilun päätapahtuma. Kisoissa ratkaistaan yleisurheilulajien parhaat tässä maassa. Taso on pudonnut huimasti muutamassa vuodessa.

Entinen seiväshyppääjä Eemeli Salomäki, vaikka onkin voittanut viisi kertaa seiväshypyn mestaruuden, meni vielä pelleilemään osallistumalla kymmenotteluun ja muihinkin lajeihin, todisteena siitä kuinka alas Suomen yleisurheilun taso on laskenut. Kyllä hän olisi voinut lopettaa uransa ihan eri tavalla kuin menemällä Seinäjoelle. Tulostaso SM-kisoihin pitää nostaa niin korkealle että pitää hallita laji kunnolla ennen kuin ovi Kalevankisoihin aukeaa.

Henkilökohtainen valmennus on suomessa hyvällä tolalla mutta liiton puolella liikaa hyväveli painotteinen ja rahat pitäisikin suunnata todellisille ammattilaisille, näin saataisiin taso jälleen nousemaan.

Mauri Moilanen

Oulu