Täydenkuun tanssit starttaa sunnuntaina

Sunnuntaina 23. heinäkuuta alkavat Täydenkuun tanssit tuovat Pyhäjärvelle kotimaisia eturivin taiteilijoita, kansainvälisiä vieraita ja hyvinvointia yleisölleen, sekä nostavat paikallisia taitajia lavoille.

Suomen korkeatasoisimpiin nykytanssifestivaaleihin kuuluva Täydenkuun tanssit avaa hyvään elämään keskittyvän ohjelmansa gaalalla Pyhäjärven Keskuskoululla. Ilta tarjoaa maistelumenun festivaalin ohjelmistoon: Gruppen Fyran hauska ylistys roudareille – Pitkät piuhat tekee näkymättömän työn näkyväksi. Festivaalin taiteellisen johtajan Kirsi Törmin teos POST tutkii hetkeä jonkin päättymisen jälkeen. Paikallisen palvelukoti Kaislarannan Tunto-ryhmä johdattaa sarjaan herkullisia maistiaisia festivaalin ohjelmasta: mm. Sonja Pakalénin ohjaama Pyhäjärviset kertoo paikallisten tarinoita paikallisten tanssijoiden voimin. Pyhäjärvisten koko esitys nähdään maanantai-iltana Helena-patsaalla.

Lisämausteensa festivaalien ohjemaan tuovat kansainväliset vieraat Intiasta ja Hong Kongista. Shapeshift-tanssiteatterin taiteellinen johtaja Sujay Saple saapuu tutustumaan Täydenkuun tansseihin. Suomen ja Hong Kongin välisen Creative Point: Hong Kong X Finland 2016-2019 -residenssiohjelman myötä Pyhäjärvelle saapuu myös kolme tanssitaiteilijaa Hong Kongista. Kaikki kansainväliset vieraat esiintyvät Täydenkuun tansseilla pop-up -henkisesti yllätysvieraillen, eli tuoreista kansainvälisistä tuulista kiinnostuneiden kannattaa seurata aktiivisesti tapahtumia esimerkiksi Täydenkuun tanssien Facebook-sivulla.

Festivaalivierailla on myös mahdollisuus osallistua työpajoihin. Katri Soinin nykytanssin aamutunnit ovat edistyneemmille tanssijoille, mutta TRE -stressinpurkukurssille voi osallistua kuka tahansa, vaikkapa ostamalla pelkästään kertalipun. Myös Autenttisen liikkeen kurssilla on vielä tilaa. Sillä keskitytään oman kehon kuunteluun ja löydetään tasapaino. Kurssi on avoin kaikille.

Sunnuntaina alkavat Täydenkuun tanssit jatkuvat keskiviikkoon 26. heinäkuuta saakka. Jokainen festivaalipäivä käynnistyy yleisölle ja lehdistölle järjestettävällä infotilaisuudella, jossa kerrotaan kunkin päivän teoksista. Festivaalien teemana on tänä vuonna Hyvä elämä ja hyvinvointi.

 

Kuva: Pyhäjärviset, Maria Tolonen