Mielipide: Vain ambulanssi ja taksi hyötyvät

Muistisairas vanhus asuu kotona ja aina kun hänen oireensa pahenevat, hänet viedään ensin OYS:n päivystykseen ja sieltä siirretään kaupunginsairaalan vuodeosastolle. Eikö kaupunginsairaalalla ole pätevää lääkäriä toteamaan, että vanhus siirretään vuodeosastolle hoitoon?

Pyhäsalmella vanhus samassa tilanteessa: Oulaskankaan päivystys ei ole auki, vanhus ambulanssilla Ouluun OYS:ään, ambulanssi kotiin ja hetken kuluttua lääkärin tutkittua vanhus taksilla Pyhäsalmeen vuodeosastolle.

Ambulanssin ja taksin kannalta toki hyvä, että kyytejä on, mutta maalaisjärjellä ajatellen olisiko Pyhäsalmessa lääkäriä, joka voisi todeta saman asian ja vanhusta ei tarvitsisi ajeluttaa pitkin yötä satoja kilometrejä? Säästöjä etsitään, olisiko tässä yksi?

Mauri Moilanen

Oulu