Mielipide: Säästöä Selänteessä

Olisin tarvinnut hammashoitoa heinäkuussa. Hampaastani irtosi paikka kokonaan, kyseessä siis omasta mielestäni kohtalaisen kiireellinen asia. Hampaassa vain ”kuoret” jäljellä, eikä sillä pysty puremaan. Soitin ajanvaraukseen, jossa kerrottiin että hammashoito on säästösyistä lakkautettu heinäkuuksi Pyhäjärvellä ja Reisjärvellä.

Miten säästö lasketaan, kun jätetään ihmiset hoitamatta? Eihän tässä itsestäänkään parannuta ja tuskin olen ainoa palvelun tarvitsija. Tilanteet pahenevat ajan myötä, jolloin hoidontarve lisääntyy alkuperäisestä tilanteesta.

Miten syntyy säästöä, kun heinäkuun hoitamattomat potilaat ruuhkauttavat loppusyksyn hoitoon pääsyä? Miksi esimerkiksi Haapajärvisten hampaat hoidetaan, mutta ei reis- eikä pyhäjärvisten? Kuka on niin suuri johtaja, että on vastuussa näistä ”viisaista” päätöksistä?

Oletko tyytyväinen näihin hölmöläistarinoihin verrattavissa oleviin päätöksiin? Turha sanoa, ettei ole rahaa ole hoitaa ihmisiä tässä maassa, jossa rikkaat ovat rikastuneet entisestään.

Eikö järjen käyttö ole enää sallittua?