Jani on vuoden pyöräilijä

Pyhäjärven ympäri pyöräiltiin sunnuntaina 21. toukokuuta.

– Pyhäjärvi-pyöräily järjestettiin jo neljännenkymmenennen kerran. Osuuspankki on perinteisesti lahjoittanut osallistujien kesken arvottavan palkintopyörän, Iiris Puro Suomenselän Osuuspankista kertoo.

Arpaonni suosi Jyrki Paavolaa, joka osallistui pyöräilytapahtumaan ensimmäistä kertaa.

– Palkintopyörä taitaa mennä äidille, koska ostin juuri itselleni uuden pyörän ennen tapahtumaa, Jyrki kertoo.

Järven kiertämistä kiritti Suomen pronssipeli, jota Jyrki halusi ehtiä katsomaan.

– Hyvin ehdittiin. Matka kesti noin kolme tuntia. Uskaltaisin lähteä ympäripyöräilyyn uudelleenkin, hän tuumaa.

Alun perin tapahtuman järjesti Pyhäjärven Osuuspankki. Nykyisin järjestelyistä vastaa Nuoriso- ja liikuntatoimi yhteistyössä kyläyhdistysten kanssa.

– Kyläyhdistykset vastaavat huoltopaikoista. Tänä vuonna vuorossa olivat Hiidenkylä ja Rannankylä. Perinteisesti järvi on kierretty myötäpäivään. Nyt kierrettiin päinvastaiseen suuntaan, jotta nelostieosuus saadaan ajettua aamulla, kun liikennettä on vähemmän. Palautteen ja kokemusten perusteella se oli hyvä ratkaisu, vapaa-ajanohjaaja Marko Pehkonen kertoo.

Tänä vuonna Pyhäjärvi-pyöräilyn osallistujista valittiin myös vuoden pyöräilijä, joka palkittiin kiertopalkinnolla ja kunniakirjalla. Jani Ohtonen on vuoden pyöräilijä 2017.

Tänä vuonna päätettiin alkaa palkitsemaan myös vuoden pyöräilijän osallistujien joukosta.

– Raati valitsi vuoden pyöräilijäksi Jani Ohtosen. Sitkeä sissi halusi polkea perinteiseen suuntaan, vaikka reitin alkupään huoltopaikat ehtivät jo sulkeutua ennen niille saapumista. Hyvillä eväillä varustautuneena ja riittävästi aikaa varaten, 66 kilometrin matka sujui hyvin, Marko Pehkonen kertoo.

– Poljen joka päivä pyörällä töihin ja sitten käyn ihan muuten vaan pyöräilemässä. Viileä kevät ei ole pyöräilyä haitannut, koska ajellessa tulee lämmin, vuoden pyöräilijä kertoo harrastuksestaan.

 

Kuva artikkelin yläreunassa:

Jyrki Paavola (vasemmalla) voitti Pyhäjärvi-pyöräilyn osallistujien kesken arvotun polkupyörän. Polkupyörää ja Vuoden pyöräilijä kiertopalkintoa luovuttamaan saapuivat liikuntatoimen vapaa-ajanohjaaja Marko Pehkonen, Paula Ainasoja Rautasportista, Iiris Puro Suomenselän Osuuspankista ja nuorisotoimen vastaava vapaa-ajanohjaaja Juha Aho.