Hakkuunäytös Pyhäjärvellä

Tänä perjantaina HASA Oy järjestää hakkuunäytöksen Pyhäjärvellä, ampumaradan lähellä.

­- Meillä vaihtui hankintaesimies. Edeltäjäni Seppo Vainio jäi eläkkeelle. Hakkuunäytöksen tavoitteena on, että pääsen tutustumaan paikallisiin metsänomistajiin. Seppokin on tilaisuudessa mukana, Marko Siekkinen kertoo.

Tapahtumassa kerrotaan ajankohtaisia asioita puukaupasta. Tarjolla on makkaraa, nokipannukahvit ja pettuleipää. Tapahtuma kestää kymmenestä kahteen. Näytöspaikka sijaitsee Kuusilehdontiellä, Vaskikellolta noin 6,5 km pohjoiseen.

– Hakkuunäytöksessä on esillä Putaan MottiMestareiden kalustoa, moto ja ajokone, Marko sanoo.

HASA:n sahoista Haapajärvellä sijaitsee järeän puun sahaukseen erikoistunut yksikkö sekä pienpuun sahaukseen tarkoitettu veistämö. Haapaveden saha taas on erikoistunut pienpuun sahaukseen.

– Teemme puunhankintaa sadan kilometrin säteellä sahoista. Pyhäjärvi on aina ollut ydinaluettamme. Puukauppa näyttää virkeältä. Puuta tarjotaan, ostetaan ja korjataan paljon. Hakkuunäytöksessä voi pyytää tarjousta omista leimikoistaan. Etenkin tukki- ja parruvaltaisia leimikoita tarvitaan, Marko tuumaa.