Rekka tukkii nelostien Lamminaholla

Aamulla ajoi etelän suuntaan matkalla ollut täysperävaunurekka ojaan nelostiellä, noin parisataa metriä Emolahdentien risteyksestä etelän suuntaan. Elintarvikelastia vetänyt vetoauto on ojassa ja perävaunu poikittain tiellä, joten etelään menevä kaista on poikki ja haittaa liikennettä muutaman tunnin ajan. Pelastuslaitos ohjaa liikennettä ja he vaihtelevat vahtivuoroa poliisin kanssa.

Autossa oli kaksi henkilöä, jotka lähetettiin tarkistukselle Pyhäjärven terveyskeskukseen, mutta henkisiä kolhuja kummempaa ei heille tullut, päivystävä palomestari Harri Huumo Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kertoo. Nostoautoa odotellaan tulevaksi Oulusta saakka, joten tilanne palautunee ennalleen vasta iltapäivän puolella. Huumo arvioi talvisen sään aiheuttaman huonon kelin vaikuttaneen osaltaan ojaanajoon. Nelostien keskivalliin on kertynyt jo noin kymmenen sentin lumipakka.

– Tänne on tullut yön aikana täysi talvi, joten jos suunnittelee lähtevänsä kesärenkailla liikenteeseen, niin kannattaa jäädä suosiolla kotiin, Huumo toteaa. (MN)