Aulakoski nousi tarkastuslaskennassa valtuustoon

Keskiviikkoiltana suoritetussa kuntavaalien äänten tarkastuslaskennassa Pro Pyhäjärven Eeva Aulakoski nousi varasijalta valtuustoon ja vasemmistoliiton Aimo Karvonen tipahti sieltä pois. Yksittäisiä ääniä Karvonen sai 34 ja Aulakoski 29, mutta koska puolueiden saamat äänimäärät ja vertailuluvut olivat samat, suoritettiin arvonta, jossa Aulakoski osoittautui onnettaren suosikiksi. Samalla myös valtuuston valtasuhteet muuttuivat ja vasemmistoliittolaisten sijaan pro nouseekin keskustan jälkeen toiseksi suurimmaksi ryhmittymäksi viidellä valtuustopaikallaan, vasemmiston jäädessä neljään paikkaan. Keskusta sai 12 paikkaa ja demarit neljä, vaaliliitossa toimineet KD ja RKP saivat molemmat yhden paikan.

Mirka Niskanen

 

Pron vaalivalvojaiset sunnuntaina. Tyyne Tuikan (vas.) ja Raija Leppäharjun ohella myös Eeva Aulakoski nousi valtuustoon. Taimi Nurminen (oik.) jäi tällä kertaa ilman paikkaa. Naisten ohella pron valtuutetuiksi äänestettiin Markku Liuska ja Harri Lehto.