Kirsi Törmille Elias Lönnrot -kulttuuritunnustus

Pyhäjärven Täydenkuun tanssit -festivaalin taiteellinen johtaja, tanssitaiteen tohtori Kirsi Törmi palkittiin kulttuuritunnuksella Kalevala-juhlassa tiistai-iltana Kajaanissa. Juhlassa jaettiin 2017 Elias-palkinnot ja Elias Lönnrot -kulttuuritunnustukset.

Kirsi Törmi huomioitiin merkittävistä ansioistaan tanssijana, koreografina, tuottajana, kouluttajana, opettajana ja taiteellisena johtajana ja tanssin aluekeskusverkoston kehittäjänä sekä laaja-alaisesta kouluttautumisestaan ja tutkimustyöstään tanssin saralla. Hänen tärkeinä ansioinaan pidetään muun muassa hänen johtamansa Routa-ryhmän saama Tanssin Maineteko -palkinto vuonna 2010 ja läänintaiteilijana toimiminen. Erityisesti mainitaan hänen väitöstutkimuksensa ”Koreografinen prosessi vuorovaikutuksena”.

 

Kuvaaja: Mirka Niskanen