Mielipide: Sama kuka vihkii – pariskunta itse elämällään näyttää onko sillä siunausta

Laki muuttuu ja kohta avioliittoon voidaan vihkiä homo- ja lesbopareja myös kirkon pappien toimesta. Kiistelyä käydään siitä, miten kirkko sisällään aikoo toimia. Vihkiikö vai vain siunaa vihityn parin. Kysymys on syvällisemmin siitä, että saako homopari Jumalan siunauksen vai ei. Jos Jumala pitää liittoa vain miehen ja naisen välisenä, kuten Raamattu opettaa, onko silloin mitään merkitystä sillä papin seremonialla? Jos Jumala ei anna siunausta vaikka pappi sen seremoniaalisesti lupaa, niin mistä pariskunta tietää, että Jumala siunaa heidän liittonsa? Pappikin voi toimituksestaan huolimatta olla sitä liittoa vastaan ja ajatuksissaan vaikka kirota koko liiton; miten silloin käy siunauksen? Mielestäni on ihan sama vihkiikö homoparin maistraatti vai pappi, lukkari, talonpoika vai kuppari. Pariskunta itse elämällään näyttää onko sillä siunausta.

Mauri Moilanen

OULU