Kortittoman haapajärvisen takaa-ajo päättyi ojaan Pyhäjärvellä

Haapajärvellä tapahtui lauantaina kello 16 korvilla kesken hienon ulkoilukelin tapaus, jossa poliisipartio yritti pysäyttää kilvettömän auton, mutta tämä ampaisi karkuun ajaen ympäri keskustaa täysin silmittömästi välittämättä tippaakaan ihmisten turvallisuudesta. Mies ajoi muun muassa useita risteyksiä vauhdilla välittämättä väistämisvelvollisuuksista, sekä vastaantulevien kaistoja lukuisia kertoja.
Lopulta mies ajoi Kumisevantien kautta Pyhäjärven puolelle, jossa suistui eräässä risteyksessä ojaan. Takaa-ajo kesti kaiken kaikkiaan noin puoli tuntia ja siihen osallistui kolme tunnuksellista autoa.
Kuljettaja – nelikymppinen seudulla asuva ”poliisin tuttu” – oli kortiton, mutta testien perusteella selvin päin eikä minkään aineiden vaikutuksen alainen. Mies otettiin asian vuoksi kiinni.
Tätä silmitöntä, toisten turvallisuudesta piittaamatonta ja edesvastuutonta ajoa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksena.