Mielipide: Kiitos, Veikko

Monivaiheinen Pyhäjärven kaupunginjohtajuutesi päättyy pyynnöstäsi 13.1.2017. Ehkä et osannut aavistaa mitä tuleman pitää suostuessasi tehtävään yli neljä vuotta sitten.
Me luottamushenkilöt otimme Sinut riemuiten vastaan, sillä olithan liki ”oman kylän poika” ja kunnalliselta kokemukseltasi ylivertainen.
Hyvin pian näimme sen valtaisen ahkeruuden ja perusteellisuuden, joilla paneuduit asioiden valmisteluun. Samalla tulit sisään myös kaupungin yleiselämään osallistumalla moninaisiin yhteisiin toimintoihin.
Alkuvuosina kaupunginhallituskin istui jopa useammin kuin joka toinen viikko vuoden aikana. Kaupungin johtajuuteen liittyvät asiat vaivasivat meitä kaikkia aina viime vuoteen saakka. Erityisosaamisesi tuli esille niissä monissa kymmenissä valitusten ja oikaisuvaatimusten vastineissa, joita laadit hallitukselle ja oikeuteen lähetettäväksi määräaikaan mennessä. Virastotalon nurkkahuoneessa paloi usein valo aamuyöstä iltamyöhään.
Kannoit suurta huolta paikkakunnan tulevaisuudesta. Iskit voimalla kiinni kaivoksenjälkeiseen tulevaisuuteen niin kuin myös kehitysyhtiön mahdollisuuteen parantaa työpaikkamäärää.
Kaiken edellä mainitun lisäksi Selänneasiat valtuusto kaatoi päällesi kaikissa kokouksissa. Oli täysin ymmärrettävää, ettet kiireiltäsi joutanut osallistumaan Selänteen johtoryhmän kokouksiin, joten hallintojohtaja sijaisti Sinua. Paineet johtivatkin siihen, että valtuusto päätti pysyä Selänteessä 29.12.2016 pitämässään kokouksessa. Valtuuston enemmistön mielestä jatkuva neuvottelu ja meneillään oleva erityistilintarkastus ovat tarkoituksenmukaisimmat toimintamuodot pitää Selänne pystyssä vuoden 2018 loppuun.
Normaalin eläkeiän jo vuosia sitten ohittaneena, työkykysi oli hämmästyttävän tehokas. Paljonhan me jaksamme, jos tehtävä on kiinnostava. Kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin on usein elinikäistä. Näin uskon myös kohdallesi.
Omasta ja uskoakseni myös suuren joukon puolesta esitän Sinulle lämpöiset kiitokset työstä Pyhäjärven parhaaksi. Siirtynet Kuhmon metsiin raivaushommiin ja” turvaamaan itäistä rajaamme”. Kaikkea hyvää Sinulle ja perheellesi.

Kimmo Sarkkinen, valt.pj