Kohta rokataan!

Helmikuun kymmenes päivä rokataan Hotelli Pyhäsalmessa ensimmäinen Pyhäkäsrokki. Illan esiintyjiksi on kiinnitetty neljä esiintyjää, musiikkityylit sivuavat laajasti ottaen punk-, metalli- ja psychobillygenrejä. Valmistelut ovat kovaa vauhtia käynnissä.

Viime marraskuussa teimme lukijamatkan Pihtiputaan kirkkoon kuuntelemaan Leif Lindemanin joulukonserttia. Mukaan lähteneet lukijat olivat pääsääntöisesti aktiivisia eläkeläisiä. Siinä lehterillä istuessani mietin, että ehkäpä seuraavaksi voisimme helliä myös erityyppisen musiikin ystäviä, ehkä myös nuorempaa ikäluokkaa. Voisimmeko järjestää tapahtuman itse, taittamaan tylsää talvenselkää? Siitä se ajatus sitten lähti. Työkaverini Minna innostui tapansa mukaan ideasta ja kahdesta naisin lähdimme työstämään ajatusta toteutuksen tasolle. Lehden hallitus näytti idealle vihreää valoa. Koska tapahtuman järjestämisestä ei minulla ole aikaisempaa kokemusta, pyysin aivoriiheen myös sillä saralla kokeneempia, ja niin Qvickin Toni, Mäkeläisen Risto kuin Tikan Jussikin ovat kukin osaltaan pohtineet kanssani milloin mitäkin ratkottavaa asiaa ja antaneet kuparinarvoisia neuvoja. Paljon on vielä ratkomatta, mutta paljon on tehty. Tapahtuman idea on jo hyvässä vauhdissa kohti huipennustaan: sitä, että täällä tapahtuu asioita ja me teemme niitä yhdessä. Olemme saaneet mukaan yhteistyökumppaneita, mutta lähiaikoina tulemme pyytämään lisää hartioita tapahtumalle, saa toki tarjoutua omaehtoisestikin. Laitetaan yhdessä tapahtumaan!

Mirka Niskanen