Joni Mäki edustustehtäviin mc-kilpailuun

Viime viikonvaihteessa Lahdessa hiihdetyssä Skandinavia Cupissa Joni Mäki oli parhaana Pohti SkiTeamin hiihtäjistä sprintissä 17:s (neljänneksi parhaana suomalaisena). Karsinnassa Joni oli 12:s ja omassa alkuerässään 4:s, välieräpaikka jäi 0,97 sek. päähän. Lasse Paakkonen oli 56:s, 4,43 sek. jatkopaikasta, Heikki Korpela 64:s (+5.74 sek) ja Iiro-Mikko Harju oli 136:s.

Sunnuntain perinteisen 15 km:lla koko SkiTeamin ryhmä jäi kauaksi kärjestä.

Lahden sprintin näyttö takasi Jonille maailman-cupin edustuspaikan ensi viikonloppuna Italian Toblachiin. Siellä on ohjelmassa lauantaina sprintti ja sunnuntaina parisprintti, johon Suomi osallistuu kahden parin voimin. Kilpailuun lähtevät Jonin lisäksi Matias Strandvall, Martti Jylhä, Anssi Pentsinen, Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen.

Muu SkiTeamin joukkue kilpailee viikonloppuna Jämillä Suomen Cupissa. Lauantaina hiihdetään 15 km vapaalla ja sunnuntaina 3×8 km viesti perinteisellä hiihtotavalla. Viestiin osallistutaan kolmella joukkueella. Maakuntaviestissä hyvin hiihtänyt Markus Järvenpää joutuu jäämään Jämiltä sairastumisen vuoksi pois. Ykkösjoukkueen muodostavat Lasse Paakkonen, Heikki Korpela ja Miikka Kinnunen. Muut joukkueet päätetään lauantain kilpailun jälkeen.

Joni Mäen kuva Heidi Lehikoinen