Mielipide: Kuukauden tili meni

Korkein hallinto-oikeus ei muuttanut Valion saamaa 70 miljoonan euron tuomiota määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä. Näin maidontuottajat, jotka tekevät 24/7 työpäivää menettävät tiloilla kuukauden tilin ja se koskee molempia perheen vanhempia. Korkein hallinto-oikeus arvosteli kuluttaja- ja kilpailuvirastoa tietojen panttaamisesta ja usea professori oli samoilla linjoilla, että Valiolla ei ollut täyttä mahdollisuutta puolustautua. Maitotilalliset tekevät arvokasta työtä meidän kaikkien suomalaisten terveellisen ruoan tuottamiseksi ja on kohtuutonta, että ulkomaisessa omistuksessa olevat yhtiö voi tulla Suomeen sanelemaan, millä hinnalla suomalainen maidontuottaja saa maitonsa myydä. Nyt pitää Suomen katajaisen kansan näyttää jälleen sorretun voima ja ostaa vain ja ainoastaan Valion maitoa. Suomalainen maatilan tuote on turvallinen ja terveellinen Suomen kansan pystyssä pitävä tuote. Kun suomalainen päättää jotain niin se ei ole rahasta kiinni. Näytetään että me kunnioitamme suomalaista maanviljelijää ja pidämme puhtaasta suomalaisesta ruoasta.

Mauri Moilanen

OULU