Veikko Tikkanen irtisanoutui

Pyhäjärven va. kaupunginjohtaja Veikko Tikkanen jätti torstai-iltana kokoontuneelle kaupunginvaltuustolle eroilmoituksensa. Tikkasen ero kaupunginjohtajan viran väliaikaisesta hoitamisesta astuu voimaan 13.1.2017.

Tikkanen valittiin kaupunginvaltuustossa 20.6.2016 kaupunginjohtajan viran väliaikaiseksi hoitajaksi 1.8.2016 alkaen. Valtuuston päätöksen mukaan virkasuhteen hoito kestäisi siihen saakka, kunnes uusi kaupunginjohtaja olisi valittu viranhakumenettelyn kautta, mutta kuitenkin korkeintaan 31.8.2017 saakka. Valtuusto on valinnut Henrik Kiviniemen uudeksi kaupunginjohtajaksi kokouksessaan 31.10.2016.

Va. kaupunginjohtaja Veikko Tikkanen totesi ilmoituksensa jälkeen, että tehtävistä poislähtö oli joka tapauksessa edessä, mutta ajankohtaan vaikutti etenkin kaupungin ja Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen väliset jännitteet.
– Selänne-asiat vie aivan liikaa kaupunginjohtajan aikaa eikä esimerkiksi elinkeinopolitiikan hoitamiseen pysty riittävästi panostamaan.

Tikkanen myös kertoi, että hän hoitaa kaupunginjohtajan tehtäviä eli on töissä 13.1. saakka.

Henrik Kiviniemen valinnasta kaupunginjohtajaksi on valitettu, minkä johdosta hän aloittaa Pyhäjärven virkaa tekevänä (vt.) kaupunginjohtajana Tikkasen eron astuttua voimaan.

ERKKI BÖHME