Perätön ilmianto johti Ruotasen poliisioperaatioon

Myöhään tapaninpäiväiltana Pyhäjärveltä tullut soitto hätäkeskukseen aiheutti mittavan noin 10 tunnin poliisioperaation Pyhäjärvellä. Poliisin tutkinnassa on selvinnyt, että noin 40-vuotias pyhäjärvinen mies on soittanut hätäkeskukseen perättömäksi osoittautuneita tietoja kahdesta muusta henkilöstä liittyen aseella uhkaamiseen ja aseen esilläoloon. Tutkinnassa ei ole tullut esille mitään näyttöä aseiden esilläolon suhteen.
Epäilty on poliisin kuulusteluissa myöntänyt teon ja häntä epäillään väärästä ilmiannosta. Väärästä ilmiannosta voidaan rikoslain mukaan tuomita sakkoa tai vankeutta enintään kolme vuotta. Alkoholilla on osuutta tapahtumien kulussa. Asia etenee jatkossa syyttäjälle syyteharkintaa varten.
Poliisilla ei ole asiassa muuta tiedotettavaa.