Kaupunginhallitus pysyisi Selänteessä

Eilen tiistaina kokoontunut Pyhäjärven kaupunginhallitus päätti äänin 5-2 esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto ei hyväksyisi vaatimusta kaupungin eroamisesta Peruspalvelukuntayhtymä Selänteestä. Päätökseksi tullutta esitystä kannattivat Asko Kauranen, Paavo Leskinen, Kauko Tikkanen, Mirja Hynninen ja Aimo Karvonen. Ari Varis ja Irja Lehtinen sen sijaan äänestivät eroamisen puolesta.

Eroamista 1.1.2018 alkaen vaativat joulukuun alun kirjelmällään valtuuston käsiteltäväksi vuoden 2016 aikana 12 valtuutettua ja neljä varavaltuutettua. Mikäli Selänteestä halutaan erota 1.1.2018 alkaen on erosta kuntayhtymän perussopimuksen mukaan ilmoitettava vuoden 2016 loppuun mennessä. Kaupunginvaltuusto, jossa on 27 valtuutettua, päättää asiasta huomenna torstaina illalla pidettävässä kokouksessaan.

Tehdyn päätöksen mukaan kuntien toimenpiteitä sitoo edelleen voimassa oleva sosiaali- ja terveydenhuollon toteuttamista ja hallintoa koskeva lainsäädäntö eli perusterveydenhoidon ja sosiaalihuollon yhteistoimintavelvoitteet ovat voimassa vuoden 2018 loppuun. Vuoden 2019 alustahan sosiaali- ja terveys- sekä eräiden muiden kuntien nyt järjestämien palveluiden on tarkoitus siirtyä maakuntien järjestettäväksi.

ERKKI BÖHME