Valtuustoaloite Selänteestä eroamisesta

Kaupunginvaltuutettu Taimi Nurminen on jättänyt kaupunginvaltuustolle aloitteen peruspalvelukuntayhtymä Selänteestä eroamisesta. Kuudentoista valtuutetun allekirjoittama vaatimus käsitellään kiireellisenä. Aloitteen jättäjät vaativat, että aloite käsitellään jo seuraavassa kaupunginvaltuustossa 19.joulukuuta.
Valtuustoaloite etenee käsittelyyn normaalin valmistelun kautta. Sen valmistelee ja esittelee kaupunginhallitukselle va kaupunginjohtaja Veikko Tikkanen. Valmisteluvaiheessa otetaan selville muun muassa perustelut erovaatimukselle. Kaupunginhallitus vie asian edelleen valtuustoon.
Aloitteen ovat allekirjoittaneet Nurmisen lisäksi Raija Leppäharhu, Alpo Koski, Erkki Jauhiainen, Jorma Leskinen, Tyyne Tuikka, Markku Liuska, Henri Kyllönen, Raija Lilja-Pietikäinen, Seppo Pietikäinen, Laila Malila, Marja Puro, Ari Varis, Dennis Tammela, Eeva Aulakoski ja Rainer Kyyrönen.Ryhmistä ovat edustettuina Keskusta, Pro Pyhäjärvi ja Perussuomalaiset.
Valtuustoaloite ei ole keskiviikon 14.joulukuuta kaupunginhallituksen listalla. Todennäköisesti aloitteen takia järjestetään ylimääräinen kaupunginhallituksen kokous sekä valtuuston kokous joulun ja uudenvuoden välillä.
Parhaillaan on alkamassa ppky Selänteen erityistilintarkastus, jota Pyhäjärven kaupunginvaltuusto vaati. Tehtävään on valittu ulkopuolinen tilintarkastaja. Erityistilintarkastuksessa selvitetään, onko Pyhäjärvi joutunut maksamaan liikaa kuntayhtymälle.
Valtiovalta on edellyttänyt, että kuntien on pysyttävä nykyisissä kuntayhtymissä vuoden 2018 loppuun, kunnes sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus tulee voimaan vuoden 2019 alussa.