Valtuustoaloite Selänteestä eroamisesta

Pro Pyhäjärvi-ryhmän Taimi Nurminen on jättänyt kaupunginvaltuustolle aloitteen peruspalvelukuntayhtymä Selänteestä eroamisesta. Useiden valtuutettujen allekirjoittama vaatimus käsitellään kiireellisenä. Aloitteen jättäjät vaativat, että aloite käsitellään jo seuraavassa kaupunginvaltuustossa 19.joulukuuta, joka on talousarviokokous. Siinä käsitellään sekä kaupungin että kuntayhtymän talousarviot.
Valtuustoaloite etenee käsittelyyn normaalin valmistelun kautta. Sen valmistelee ja esittelee kaupunginhallitukselle va kaupunginjohtaja Veikko Tikkanen. Valmisteluvaiheessa otetaan selville muun muassa perustelut erovaatimukselle. Kaupunginhallitus vie asian edelleen valtuustoon. Kaupunginhallitus kokoontuu keskiviikkona 14.joulukuuta.
Parhaillaan on alkamassa ppky Selänteen erityistilintarkastus, jota Pyhäjärven kaupunginvaltuusto vaati. Tehtävään on valittu ulkopuolinen tilintarkastaja. Erityistilintarkastuksessa selvitetään, onko Pyhäjärvi joutunut maksamaan liikaa kuntayhtymälle.
Valtiovalta on edellyttänyt, että kuntien on pysyttävä nykyisissä kuntayhtymissä vuoden 2018 loppuun, kunnes sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus tulee voimaan vuoden 2019 alussa. (KH)