Pekka sai Sirkalle tanssituolin

Pekka Komu teetti vaimolleen Sirkalle apuvälineen, jonka avustuksella tanssit sujuvat.

Viime Kihupäivillä Pekka Komu valittiin Positiivisesti Poikkeavaksi Persoonaksi. Juhlalavalla hän kertoi ideoineensa tanssituolin, joka on nyt viimein jalostunut huippuunsa.

– Sirkka on nyt ollut toista vuotta pyörätuolissa. Aluksi piti tanssia niin, että olen tuolin takapuolella, mutta eihän se ole minkään tuntuista, kun ei näe tanssikaveria, kertaa Pekka tanssituolin ideoinnin taustoja.

Viime talvena Pekka rakensi Sirkan pyörätuolin etupuolelle kaaren vesiputken pätkästä. Siitä kiinni pitäen tanssikavaljeeri pääsi jo oikealle puolelle tanssitettavaansa, mutta matalalla ollut putki ei ollut hyvä selälle. Ajatus muhi Komun päässä ja hän selitti jalostuneen ideansa puuseppä Mauri Malviniemelle. Nyt tanssi sujuu entistä helpommin.

Sirkan pyörätuoliin on kiinnitetty putken pätkät, joihin apuväline kiinnitetään. Se on puinen taso, jonka sivuihin on kiinnitetty ulokkeet kädensijoiksi. Tanssittaessa ulokkeet käännetään eteenpäin, ja esimerkiksi ruokailtaessa ulokkeet voi kääntää istujaan päin, jolloin taso toimii pöytänä.

Pekka soitti Helsinkiin Invalidisäätiölle, mutta siellä ei oltu kuultu tällaisesta apuvälineestä sen kummemmin kuin apuvälineitä valmistavassa Respectassakaan.

Tanssituolia on jo vähän testailtu Köpsillä, mutta joulukuun alun tansseissa se päästään koeajamaan tositilanteessa. Tanssiminen on Komuille tärkeää.
– Musiikki säilyy ihmisessä pitkään, Sirkkakin nukkuu levollisesti kun on saanut tanssia. Tanssi on minusta parasta liikuntaa, minäkin tanssin paremmin kuin kävelen, Pekka nauraa.

Mirka Niskanen
pekka-asennus
pekka-po%cc%88yta%cc%88taso